הנחיות להפחתת אשלגן

אשלגן הוא מינרל חשוב לתפקוד הגוף, בין היתר לפעילות השרירים, כולל שריר הלב. האשלגן מצוי במזונות רבים, כאשר המקורות העשירים ביותר הם בעיקר פירות ,ירקות ומוצרי חלב ניגרים.

במצב של פגיעה בתפקוד הכליות יכולה להופיע עליה של רמתו בדם, עקב ירידה ביכולת הכליות להפריש את עודפי האשלגן מהגוף. חשוב לשמור על רמות אשלגן תקינות בדם, למניעת פגיעה בתפקודים חיוניים של הגוף, ובעיקר בלב.

רמת האשלגן בדם מושפעת גם מגורמים נוספים פרט למזון, ביניהם נטילת תרופות מסוימות. במקרה של עליה ברמת האשלגן בדם חשוב להפחית את צריכתו מהמזון על מנת להביא לאיזונו.

אנו מתחייבים שהפרטים שתמסרו ישארו חסויים ולעולם לא יועברו לגורם אחר.
בכל עת עומדת לכם הזכות להימחק מרשימת התפוצה של האתר, באמצעות פעולה פשוטה של משלוח דואר אלקטרוני לכתובת: info@inkf.org.il

דילוג לתוכן