מחקר - המשמעות הכלכלית של מחלת כליות

המחקר נערך על-ידי חברת דוד בועז

חקר זה בוחן את המשמעויות הכלכליות של מחלת ה -CKD בישראל, על העלויות שמשיתה המחלה על מערכת הבריאות ועל העלויות העקיפות הנגרמות למשק כתוצאה ממנה.

המחקר הוכן ביוזמת האיגוד הישראלי לנפרולוגיה ויתר לחץ דם ( ISNH)בשיתוף העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליות(INKF) באמצעות מענק מחקרי בלתי מותנה מטעם החברות: ,Bristol-Myers Squibb ו -Abbott . המחקר נעשה באופן עצמאי לחלוטין וללא התערבות בתכני המחקר או הממצאים והמסקנות העולות ממנו.

אנו מקווים שהמחקר יעורר את הדיון הציבורי היאה לממדיה ההולכים וגדלים של המחלה נוכח המשמעויות הכלכליות העצומות שיש לה על מערכת הבריאות ועל המשק בישראל. נתבקשנו, ביוזמת האיגוד הישראלי לנפרולוגיה ויתר לחץ דם ( ISNH )בשיתוף העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליות ( INKF ) , לחקור את המשמעות הכלכלית של מחלת הכליות הכרונית ( CKD – Chronic Kidney Disease ) בהווה עם פרספקטיבה לעתיד. לאור שכיחותה והעלויות המשמעותיות הכרוכות בטיפולה, מחלת הכליות הכרונית משיתה נטל כלכלי עצום על מערכת הבריאות ועל המשק. שכיחות המחלה בישראל ובעולם גוברת בקצב מהיר, דבר המביא מומחים בתחום לכנות את ה- CKD בכינויים "מגיפה" ו "מגיפה שקטה". על פי הערכות שונות, קרוב ל-  10% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל כ- 400 אלפי אנשים חולים במחלה. מבין 21 מדינות המערב, ישראל מדורגת במקום הראשון בשיעורי התמותה ממחלות כליה לכל 1,444 נפש. ה- CKD היא מחלה בלתי הפיכה ומסווגת לפי חמישה שלבים : שלב 1, שלב 2 ועד שלב 5. כל שלב מהווה אינדיקציה למידת הפגיעה בתפקוד הכליות. השלב הסופי של המחלה (שלב 5) נקרא, על פי רוב כשל כליות סופני, ESRD – End Stage Renal Disease . החולה הנתון לכשל כלייתי חייב, על מנת לחיות, לקבל טיפול כלייתי חליפי, קרי דיאליזה או השתלת כליה. טיפולי דיאליזה והשתלות כליה מביאים להרעה משמעותית באיכות חיי המטופל ולעלות כבדה למערכת הבריאות הציבורית. בישראל כ 5,500 מטופלי דיאליזה וכ -3,000 מושתלי כליה. כיום, עלות טיפולי דיאליזה לחולה לשנה מסתכמת בכ 207 אלפי שקלים, ועלות הניתוח להשתלת כליה עומדת על כ 203 אלפי שקלים.

ניהול ה- CKD בישראל ועלותה הישירה

קיים הבדל משמעותי בין הטיפול של מערכת הבריאות הציבורית בישראל לחולים בכשל כליות סופני (מטופלי דיאליזה בעיקר) לבין הטיפול בחולים בשלבים המוקדמים יותר של המחלה.

אנו מתחייבים שהפרטים שתמסרו ישארו חסויים ולעולם לא יועברו לגורם אחר.
בכל עת עומדת לכם הזכות להימחק מרשימת התפוצה של האתר, באמצעות פעולה פשוטה של משלוח דואר אלקטרוני לכתובת: info@inkf.org.il

פתיחת צ'אט
צריך עזרה?
שלום,
איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן