חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילאטיס בדיאליזה

מספר מאמרים שפורסמו לאחרונה מצביעים בצורה ברורה כי פעילות גופנית תוך כדי הטיפול ההמודיאליטי הוא בטוח, מקנה יתרונות לחולים על ידי שיפור במצב המטופלים, הוא אפשרי מבחינה לוגיסטית, ואף מגביר את ההיענות (compliance) להמשך פעילות פיזית.

פעילות גופנית לחולי כליות במהלך הטיפול ההמודיאליטי

התחליפים לפעולת הכליות המקובלים כיום הם טיפול בדיאליזה והשתלת כליה, שאינה מתאימה לכלל החולים. בארץ קיימת בעיה חמורה בנושא תרומת איברים מתורם חי ומתורם במוות קליני, למרות פעילות ההסברה האינטנסיבית שמבוצעת בנושא. אי לכך, הדיאליזה היא הטיפול האולטימטיבי המאריך את חיי המטופלים ב-ESRD-end stage renal disease . מעל ל- 90% מן החולים ב- ESRD מטופלים בהמודיאליזה ומספרם עולה בהתמדה כתוצאה מסיבות שונות. הטיפול בשיטת המודיאליזה מתבצע 3 פעמים בשבוע כ-4 שעות בכל פעם, כשכל מטופל מחובר למכונת דיאליזה המיועדת לו. במהלך הטיפול ההמודיאליטי הדם מנוקה מרעלים ועודפי נוזלים מחוץ לגוף במתקן המשמש כ"כליה מלאכותית". מספר מאמרים שפורסמו מצביעים בצורה ברורה כי פעילות גופנית תוך כדי הטיפול ההמודיאליטי הוא בטוח, מקנה יתרונות לחולים על ידי שיפור במצב המטופלים, הוא אפשרי מבחינה לוגיסטית, ואף מגביר את ההיענות (Compliance) להמשך פעילות פיזית. במאמרים הללו הראו שילוב בין פעילות אנאירובית ופעילות אירובית. בעיתון American Journal of Kidney Diseases ,במאמר שפורסם כבר בשנת 2005 , מסכמים המדענים את האסמכתאות המדעיות והרציונל שבהפעלת תוכנית לפעילות גופנית דווקא במהלך הטיפול ההמודיאליטי. העמותה יזמה פעילות ראשונה בנושא הפילאטיס לפני מספר שנים, בעקבות תקצוב ייעודי שניתן  על ידי האפוטרופס הכללי במשרד המשפטים. הפעילות זכתה להצלחה רבה, והורחבה למספר נוסף של מכונים בהתאם ליכולות העמותה. לאור חשיבות הנושא והצלחתו, תמשיך העמותה לפעול לגיוס תקציבים נוספים להרחבת הפעילות במכוני הדיאליזה ברחבי הארץ.

אנו מתחייבים שהפרטים שתמסרו ישארו חסויים ולעולם לא יועברו לגורם אחר.
בכל עת עומדת לכם הזכות להימחק מרשימת התפוצה של האתר, באמצעות פעולה פשוטה של משלוח דואר אלקטרוני לכתובת: info@inkf.org.il

פתיחת צ'אט
צריך עזרה?
שלום,
איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן